loader image
Osnivanje Mreže

U sedištu Pokreta gorana Vojvodine u Sremskim Karlovcima je 25. januara 2020. godine osnovana mreža nevladinih organizacija pod nazivom „Pošumimo Vojvodinu“.

Mreža je osnovana u cilju većeg uticaja javnosti na donosioce odluka, radi očuvanja i unapređenja postojećih šuma i povećanja površina pod šumama u AP Vojvodini, zatim u cilju razvijanja svesti javnosti o važnosti očuvanja šuma i pošumljavanja na zaštitu prirode, poljoprivredu, ekonomiju, zatim radi veće medijske vidljivosti činjenica i problema, kao i načina za njihovo rešavanje, te na kraju, u cilju udruživanja znanja, iskustava, dostupnosti medijima, i drugih kapaciteta.

Ovde možete pogledati potpisan SPORAZUM O OSNIVANJU MREŽE.

Na sastanku su dogovorene i prve aktivnosti koje će se sprovesti u okviru mreže, kampanje, pravne akcije, ali i priprema preostalih dokumenata kojima će se bliže regulisati neka pitanja rada Mreže.

Među osnivačima je 21 nevladina organizacija i neformalna inicijativa građana iz Novog Sada, Sremskih Karlovaca, Vršca, Subotice, Sombora, Bečeja, Sremske Mitrovice, Novog Kneževca, Kovina, Deliblata i Bele Crkve. Mreža je otvorena za nove članice.

Ostale aktivnosti: